A bennünk élő férfierő gyógyítása

Több, mint 10 éve dolgozom nőkkel és azzal, amit kollektív női tudatnak is nevezhetünk (spirituális körökben, kissé giccsesen, szakrális femininnek is szokták ezt hívni). Annyi nő kerül el hozzám, hogy lehetőségem van arra, hogy azt is megfigyelhessem, akár hétről-hétre, hogy ebben a kollektív tudatban milyen aktuális minták, kérdések, problémák merülnek fel. Az egyéni konzultációkban mindig egyszerre látom a személyest, és a közös történetet is.

zuki_ferfieroDe természetesen a nőkről szólva mindig férfiakról is beszélünk. Akár külső férfiakról, akár a bennünk élő férfias minőségeinkről. És egy jó ideje az a benyomásom kezd kialakulni, hogy bár még mindig van bőségesen dolgozni való a női minőségeinken, egyre többször találom azt, hogy a fő konfrontálódások a sérült férfi minőségekkel van. Mintha a (mind a nőkben, mind a férfiakban élő) női minőségek felébredtek volna több évezredes Csipkerózsika álmukból, de pont emiatt mély szembesülések fűszerezik az életünket – a férfivel (kint s bent).

Az alábbi videó is a belső férfiről szól. Pont annyira spiri-öko-globálisan, ahogy én is szeretek ezekről gondolkodni. 😉  Arról beszél itt kedves barátom Chris Bourne – Open (www.openhandweb.org), hogy hogyan tudjuk egyéni szinten is magunkban gyógyítani ezt az egyensúlyát vesztett pro-aktiv energiát, amit ő ebben a videóban szimbolikusan Isteni Harcosnak, Sérült Sárkányerőnek nevez. Arról beszél, hogy a külső világban való tetteink, vonzásaink és választásaink, őrjöngő fogyasztói, ragadozó, “most ide mindent, de rögtön” mentalitásunk mellett mennyire fontos a belső, tudatos jelenlét erősítése. Sajnos pont az egyensúlyát vesztett, túl aktív yang minőségek és extrovertált világunk eredménye az, hogy erről elfeledkezünk.

Nem kérdés a számomra, hogy elképesztő és nem is könnyű változások várhatóak világunkban az elkövetkező évtizedekben. Muszáj lesz szembenéznünk egyéni szinten is olyan kérdésekkel, melyeket eddig halogattunk csak. Személyes tapasztalatom mind magamban, mind a Veletek való munkámban az, hogy az elsődleges szembesülések letaglózóak. Ijesztőek. Hát ki is tudná könnyedén elfogadni a saját árnyékait, félelmeit, csomóit, blokkjait? Vagy ne adj’ isten a teljes kipusztulás gondolatát, akár elméleti szinten is? De hiszem, hogy egytől egyig megtehetjük azt a belső 180 fokos fordulatot, ami által eljuthatunk egy olyan belső állapothoz, mely segít abban, hogy külső fuldokló kapálódzások helyett méltóságteljes jelenléttel dolgozhassunk Életünkön.

Nagy szeretettel ajánlom az alábbi videót, nagyon sokat dolgoztam a feliratozásán, nem véletlenül. Kérlek szánjátok rá az időt.

(A kép közepén lévő kis nyílra kattints először. Amikor elkezd a videó lejátszani, megjelenik a jobb alsó sorban néhány kis ikon, a kerék kinézetűtől balra van egy téglalapszerű szimbólum (“cc” vagy “Captions”), ha arra kattintasz, akkor jelenik meg a magyar felirat. Ha angolul értesz, elég a kép közepén lévő nyílra kattintani, és rögvest nézheted is.)