SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ + KISMAMA JÓGA 2003 ÓTA

szulesfelkeszito kismama joga

Kiscsoportos online szülésfelkészítő tanfolyam

Testi, lelki és mentális,
holisztikus felkészítés
Gáborjáni Rékával

Teli vagy kérdésekkel?

• Hogyan készülhetek testileg, lelkileg és mentálisan?
• Mi az a látencia szak, és honnan tudom majd, hogy ideje a kórházba indulni?
• Milyen beavatkozások várhatnak rám?
• Mennyi beleszólásom van a szülőszobai eseményekbe?
• Mi az, hogy átmeneti szakasz? És mi fán terem az oxitocin tetőzés?
• Toljak vagy engedjek? A baba tényleg furakszik?
• Mi az, hogy aranyóra? Mi van, ha elmarad?
• Hogyan telnek az első napok a kórházban? Mi az, hogy “bababöjt?
• Szoptatni mindenki tud?

A sok ismeretlen félelmetes, de a szülés ereje felszabadító is lehet.

Készülj, hogy a szülésed pozitív és életreszólóan megerősítő tapasztalás lehessen!!

Tény, hogy a nők legnagyobb része fél a szüléstől! A várandósságuk heteit belengi a kétely, a szorongás – nem bíznak abban, hogy képesek szülni, főleg, hogy képesek jól és szépen szülni!

Vannak persze, akik hisznek a szülés átalakító minőségében: abban, hogy a szülés néhány órája is már életre szóló változásokat hoz egy nő életében. Felszabadítja őt a gátlásaitól, életrevalóbbá, döntéskészebbé teszi őt az az erő, ami a szülés közben elárasztja őt, de nem biztosak abban, hogy vajon hogyan is adhatnák át magukat ennek az erőnek felszabadultan, félelem nélkül?

A szülésünk túl fontos esemény ahhoz, hogy csak úgy a véletlenre bízzuk.

Készülj fel a szülésre, és az azt követő gyermekágyas időszakra!

Töltekezz az informálódás és tudás adta természetes, női önbizalommal!

TESTFÓKUSZÚ SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ

LEGKÖZELEBB:
2023. FEBRUÁR 9-TŐL

1675956600

  days

  hours  minutes  seconds

until

2023. 02. 09. – 03. 14.

Minél többet tudsz a szülésről, annál kevésbé izgulsz!

Ha kellő információkkal vértezed fel magad, akkor lelkileg is megerősödsz!

Minél többet tudsz a tested és a babád kapcsolatáról, annál inkább tudtok szülés közben is majd együttműködni.

Minél inkább ismered a tested, annál inkább bízol benne, és abban a lenyűgöző csodában, ami minden nő veleszületett képessége és joga, és amivel a szülés megajándékozhatja őt és az egész családját.


Ne hagyd, hogy az ismeretlentől való félelem, és a sok “mi van akkor, ha…” kérdés elszakítson ettől a lehetőségtől!

DE A SZÜLÉSRE VALÓ KÉSZÜLŐDÉS NEM PUSZTÁN INFORMÁLÓDÁSBÓL ÁLL!

A szüléskor a testünk az úr!

Ahogy gyakran mondom: a szüléskor a testünk az úr!

Emiatt nagyon fontos, hogy ne csak fejben készüljünk! A legtöbb szülésfelkészítő csak (főleg) erre teszi a hangsúlyt, és ez nem is meglepő, hiszen szinte minden iskola, vagy felnőttképzés így működik, mondhatni: erre szocializálódunk.

Pedig ott motoszkál bennünk az a kis belső hang, ami azt súgja, hogy ez nem lesz elég. Mert a vajúdás óráiban, de még a gyermekágy ideje alatt is olyan folyamatok zajlanak bennünk, amiket nem megérteni, hanem megtapasztalni nehéz.

SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ KOMPLEX KURZUS ONLINE

szulesfelkeszito kismama joga

5 rögzített + 5 élő = 10 alkalom
22 kontakt óra

• 5 rögzített kismama jóga óra (90 p videók)
• 5 élő, interaktív előadás (3 órás zoom találkozók, rögzítve is)
• online dúlai kísérés, korlátlan kérdezz-felelek
• 220 o. jegyzet (pdf)
• légző-, és fókuszgyakorlatok (mp3)
• plusz anyagok

élő + rögzített is

tehát nem gond, ha nem tudsz személyesen jelen lenni, vagy újra néznéd az alkalmakat, mert utólag a szülésfelkészítő előadások rögzítésben elérhetőek maradnak kezdés után még +6 hónapig!
A szülésfelkészítők közti szünetekben plusz kismama jógaóra csomag vásárolható.

FEBRUÁRI KURZUS

2023. febr. 9. – márc. 9.
rögzítésben elérhető július 31-ig

ÁPRILISI KURZUS

2023. ápr. 13. – máj. 11.
rögzítésben elérhető szeptember 30-ig

JÚNIUSI KURZUS

2023. jún. 15. – júl. 13.
rögzítésben elérhető november 30-ig

SZEPTEMBERI KURZUS

2023. szept. 14. – okt. 12.
rögzítésben elérhető február 28-ig

2023. január 1-től

a 10 alkalmas online szülésfelkészítő tanfolyam ára:

49.000.- Ft

Az árak angol fontban vannak megszabva és a napi árfolyam alapján némileg módosulhatnak!

A SOMATOSZÜLÉS™ KOMPLEX FELKÉSZÍTŐ 3 FŐ PILLÉRE:

INFÓ + TUDÁS

A szülés fiziológiájáról, biomechanikájáról és pszichológiájáról szóló elméleti megalapozást, ill. a praktikus felkészülést a szülésfelkészítő interaktív előadásai biztosítják.

A szülés közbeni érzetek értése, és hát persze a szülés külső körülményeire való praktikus felkészülés elengedhetetlen, mert hiába dolgozunk magunkon, ha nem vagyunk tisztában azzal, milyen környezetben tapasztal majd a testünk-lelkünk szülés közben, és után!

MOZGÁS

Van, amiről beszélgetni lehet egy elméleti felkészítőn, de a tapasztalás a testé.

A mozgás a testedet is felkészíti, kényelmesebbé teszi majd a szülés óráira – a mozdulataink könnyedek, lágyak, és nincs külső szempontoknak való megfeleléskényszer (mint esetleg más célkitűzésű órákon)!

Itt a testünk felkészítésére, értésére, érzésére fókuszálunk, és (az aktív szülési pózokat megtámogatandó) sokat magyarázok.

LÉGZÉS + FÓKUSZ

A test felkészítése és az elméleti szülésfelkészítés mellett az érzelmi ráhangolódás,
illetve mentális fókusztechnikák gyakorlása is nagyon fontos!

A Somato Kismama Jóga órák során dinamikus relaxációs, illetve más fókuszgyakorlatok, vizualizációk, fájdalomkezelési technikák és légzés meditációkat is gyakorlunk,
de ezek az elméleti felkészítő program részei is.

Üdvözöllek!

Gáborjáni Réka vagyok, az egyik legrégebbi, független szüléskörnyéki konzulens és coach, szenior kismamajóga oktató. ill. a Somatoszülés™ (régen Jógaszülés) testfókuszú szülésfelkészítő program kidolgozója.

Nagy örömömre szolgál, hogy 2 évtized kismama oktatási és dúlai munka tapasztalatával a hátam mögött megoszthatom veled mindazt, amit a gyerekvárásról, a szülésről, a szülőségről és mindezek megsegítésére pedig a jógáról és annak a várandósság időszakára alkalmazott változatáról tudok!

Mivel ilyen régóta dolgozom kismamákkal tökéletesen tisztában vagyok azzal, mi zajlik egy várandós anyuka testében és lelkében. Emiatt dolgoztam ki a Somatoszülés™ módszert, melynek három alappillére (tudás, mozgás és fókusz) valós támaszt ad ebben a sok változással járó perinatális időszakban.

A Somatoszülés™ Testfókuszú Komplex Program
egy kismamák ezrein “tesztelt” szülésfelkészítő csomag, melynek alapját:

• egyfelől a modern szülészeti ismeretek,
• másfelől a várandósság-, és a szüléskísérés bábai modellje adja.

Mindezt a mély-szomatikus tudatosságot előtérbe helyező, testfókuszú szemlélet egészíti ki.

A holisztikus megközelítésű, régebbi hagyományoknak a női életszakaszokra,a fogantatásra, várandósságra, a szülésre, ill. a szülés utáni időszakra vonatkozó tudása pedig tovább színesíti és tágítja a modern kor által meghatározott fejlődési lehetőségeket.

2 PERC A MAJD 18 ÓRÁBÓL

MILYENEK IS A ZOOM ELŐADÁSOK?
KUKKANTS BELE AZ ALÁBBI KIS RÉSZLETBE!

NÉHÁNY TÉMA A SOK KÖZÜL

INTRÓ – KÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE

Praktikus – a szülés “modern” oldala: szülési terv, a szülés helyszíne, orvosok, szülésznők, dúlák, bábák. Belső készülődés a várandósság alatt: saját kérdéseink, szorongásaink, történeteink, anyai lelki hagyatékunk.

TEST ÉS ELME A SZÜLÉSNÉL

A szülés folyamata dióhéjban: testi és lelki történések a vajúdás alatt, szülési masszázs, aktív szülési pozíciók, aromaterápia. Izomkontroll.

AZ ÉLET LEHELLETE: LÉ(LEK)ZÉS

Tudatos légzés nem azonos a légzés “technikával”! A légzés ereje: a legfontosabb energiafelvételi mód. A légzés idegrendszeri és érzelmi hatásai, funkciói: hogyan használjuk tudatosan. Légzésmeditációk otthonra.

FÁJDALOMKEZELÉSI TECHNIKÁK

Mi a fájdalom? Mi a viszonyom a fájdalomhoz? A fájdalom és a szégyen csapdája. Nézzünk farkasszemet! Hogyan lovagoljam meg a hullámokat?

GYERMEKÁGY: AZ ELSŐ 40 NAP

Miért fontos készülni az első 6 hétre? Praktikus teendők. Az első napok otthon. Koma-tál és modern verziói. Mit tehet egy szévadár (segítő barátnő, családtag). Miért jó együtt és nagyrészt kis családi körben maradni, nem túl hamar aktivitásba csapni? A családi dinamika újrarendeződése.

SZOPTATÁSI ALAPOK

Az első percek a szülés után, az “arany óra”, az elsődleges kötődés. Újszülötti ellátások. Az első napok szülés után. Szeparációs (elválási) szorongás. A baba első napjai. Az első szoptatások. Hasznos telefonszámok, kapcsolatok, linkek.

TI MONDTÁTOK

Sz. Csilla

Réka szülésfelkészítő tanfolyama rendkívül hasznos. Amellett, hogy érint szinte kivétel nélkül mindent, ami a várandósággal kapcsolatos, nyújt egyfajta biztonságot is a kismamáknak. A tudás, a rengeteg információ amit Réka átad, hihetetlen magabiztosságot ad a szülés előtt. Réka végtelenül profi, hatalmas tudás birtokában van. Nyitott minden kérdésre, nagyon empatikus az online előadások és a kismama jóga alatt is. Naprakész információkkal látja el a tanfolyam résztvevőit, miközben 5 héten át virtuálisan fogja mindenki kezét (sőt, van hogy még azután is). A legjobb döntés volt, hogy csatlakoztam Réka Somatoszülés felkészítőjére, mindig hálás leszek neki a sok-sok tudásért, amit a női testről, a várandósságról,…

N. Mariann

2 hónapja szültem és túlzás nékül, nem telt el azóta nap, hogy ne emlegettem volna hálával teli szívvel Rékát. Nem csak testben, hanem lélekben és tudásban is maximálisan felkészített a szülésre, és a gyermekágyi időszakra, sőt mondhatni ezeken túlmenően is hasznos tanácsokkal látott el bennünket.Jó volt megismerni más kismamákat is, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot, immár babákkal a karjainkban. Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek a szülésfelkészítőjét és jógaóráit egyaránt. Egyedül azt sajnálom, hogy olyan gyorsan elszállt az az idő. Még jó, hogy vannak női programjai is – nagyon várom, hogy újra becsatlakozzak valamilyen programra, mert már hiányzol, Réka!

ONLINE KISMAMA JÓGA

PLUSZ ANYAGOKKAL PROGRAMCSOMAGKÉNT
VAGY VIDEÓTÉKÁBAN

Van, amiről beszélgetni lehet egy elméleti felkészítőn, de a tapasztalás a testé.

A mozgás a testedet is felkészíti, kényelmesebbé teszi majd a szülés óráira – a mozdulataink könnyedek, lágyak, és nincs külső szempontoknak való megfeleléskényszer (mint esetleg más célkitűzésű órákon)!

Itt a testünk felkészítésére, értésére, érzésére fókuszálunk, és közben is sokat magyarázok.

A Somatoszülés™ aktív szülésre felkészítő kismama jógaórákon holisztikus szemlélettel
a mély szomatikus (testérző) tudatosság fejlesztésén dolgozunk.

A lágy instrukciókkal vezetett gyakorlások a szülésre is jellemző,
intuítív és ösztönös mozdulatok és testfolyamatok értő elfogadását és meditatív megfigyelését célozzák.

Az aktív szüléspozíciókat pedig organikusan építik be a kismama testmozgási repertoárba, így, amikor annak eljön az ideje, ezek valódi, zsigeri tudásként állhatnak majd a szülő édesanya rendelkezésére, hogy majd ő a szülést tényleg a saját folyamatának érezhesse.

AZ ONLINE KISMAMA JÓGA ÓRÁK
ELÉRÉSÉRE KÉT OPCIÓ VAN

1.
PLUSZ ANYAGOS

6 csak rögzített kismama jóga óra plusz anyagokkal

£30.00 (kb. 13.500.-)

IGÉNY SZERINTI KEZDÉSI IDŐPONT

A programcsomagban:
• 6x másfél órás kismama jógaóra rögzítése, videó
• 12x infós-inspirációs kártya, pdf
• 6x vajúdási, méhkontrakciós, mini fókuszgyakorlat, mp3
• kedvezményes konzultációs lehetőség, privát fizetési link

rögzített, szülésfelkészítős anyagokkal, letölthető videók, mp3-sok, pdf-ek, örökre a tiéd

2.
VIDEÓTÉKÁBÓL

Kismama jóga online videótéka

£10.00 / £30.00 / £75.00
(kb. 4.500.- / 13.500.- / 33.000.- Ft)

IGÉNY SZERINTI KEZDÉSI IDŐPONT

• Korlátlan videó elérés
• Heti, havi, vagy 3-havi megtekintési jogosultság

rögzített, csak videó, de korlátlan számban válogathatsz,
heti, havi, háromhavi eléréssel

FIGYELEM!
A RÖGZÍTETT KISMAMA JÓGA ÓRÁKAT IGÉNY SZERINTI KEZDÉSSEL A FELKÉSZÍTŐ NÉLKÜL, KÜLÖN IS MEGVÁSÁROLHATOD!

NEMCSAK “EGY” MOZGÁSÓRA
HANEM KISMAMA JÓGA PROGRAMCSOMAG

Minden hétre:
+ hat (korábban rögzített) kismama jóga
+ mp3-as fókuszgyakorlatok,
+ kismama relaxáció,
+ inspiráló-információs kártyák,
+ kedvezmény mini dúlai konzultációra.

KISMAMA JÓGA VIDEÓ

KIPRÓBÁLNÁD?

Épp Magyarországon járva, informális keretek közt tanítottam ezt a fenti teljes, 90 perces órát, amit szeretettel osztok meg veletek most publikusan is a YouTube-on.

ÍME EGY TELJES KISMAMA JÓGA ÓRA VELEM – AJÁNDÉKBA

Kattints az ingyenes kismama jóga videó megtekintéséhez a YouTube-on!

VAGY HA MOST CSAK EGY PÁR PERCES BEPILLANTÁSRA VAN IDŐD

Kismama Jóga Meditatív Blokk.
Van, amikor egy kismama jóga órának nem az aktív, vagy a lendületes részei hatnak igazán erősen. Ez a pár perc a medencealapról szól, repetitív mozdulattal, introvertáltan haladunk az ún. szomatofókuszált állapotunkba.

GYERMEKÁGYAS AJÁNLAT

Affirmációs kártyák

A gyermekágyas, kihívásokkal teli első néhány hétre szóló, digitálisan letölthető, pozitív affirmációs kártyák ezek.

A képeken Gáborjáni Réka perinatális szakértő és dúla bevált támogatói mondatai szerepelnek, melyeket legkisebb, otthonszületett lánya, Barker Lia szüléskapu-méhszáj nyílás által inspirált, absztrakt grafikái díszítenek.

TI MONDTÁTOK

Ö. Veronika

Szívből ajánlom Réka szülésfelkészítőjét és kismama jógáját egyaránt. Nagyon sokat segít nekem a terhesség alatt, mert a legfontosabbat adja: egy testtudatos hozzáállást, ami óriási támogatás a babához és a saját testünkhöz való kapcsolódásban egyaránt. Mindez Réka több évtizedes tapasztalatával, gyengéden, szemelyre szabva. ♡ Köszönöm!

N. Mónika

Én Réka novemberi felkészítőjén vettem részt. Amellett, hogy rendkívül sok hasznos dolgot osztott meg velünk Réka, mellette még megannyi elgondolkodnivalót, elmélyülést hozott be az életembe, ami később segítette a felkészülésem ehhez a hatalmas kihíváshoz. Én mellette jártam még az online jóga óráira is – szerintem így volt igazán ütős :-). A felkészítőn, és a jóga órákon is Réka megteremti azt a kégkört, ami segített nekem abban, hogy magamba nézzek, és tabuk nélkül kérdezzek, és megosszam az engem foglalkoztató érzéseket, és gondolatokat. Emellett állati sokat adott, hogy más kismamákkal fejtegettük meg a szülés rejtelmeit. Köszönöm ezt az élményt!

EGYÉNI SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓK

Ha a csoportos munka nem elégítené ki az igényed, tudd, hogy egyéni beszélgetés során is tudunk együtt dolgozni!

MINI DÚLAI KONZULTÁCIÓ

Max. 30 perc egy-két konkrét és sürgős kérdés átbeszélésre ad lehetőséget.

BACH VIRÁGTERÁPIÁS KONZULTÁCIÓ

Ezen a találkozáson nem konkrét szülésfelkészítés zajlik, hanem a (szülés témáival kapcsolatos) lelki csomók bogozása.

EGYÉNI SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS

Akár angolul is, vagy ha bármilyen más okból kifolyólag egyéni felkészítés lenen számodra a jobb. Egyedül, vagy partnerrel is.

SZÜLÉSTÖRTÉNET FELDOLGOZÁS

Van amikor az előző szülésedre jó, ha más szemmel (más, szakértő szemével) tudunk ránézni együtt.

FEDEZD FEL A HONLAPOM!

Tudtad, hogy sok ingyenes anyag vár itt téged?

Podcastok, írott anyagok, videók, kvíz – és én mindig nagyon örülök, ha ezeket használjátok! A menüben eléred a különféle kategóriákat, és/vagy görgess a lap aljára a Kismama Kvízhez, ha ez felkeltette az érdeklődésed!

TI MONDTÁTOK

F. Dalma Júlia

Réka szülésfelkészítőjét szívből ajánlom minden olyan kismamának, aki szeretné valóban érteni a várandósság, szülés és gyermekágy folyamatait és szeretne rá lelkileg és mentálisan is felkészülni, ráhangolódni. Nekem nagyon sokat adott a szülésfelkészítő, és elképesztő az a tapasztalat, tudás és mély megértésen alapuló elfogadás, ami Rékából árad.

V. K. Barbara

Réka neve már fogalommá vált és örökké egybefonódott a várandóssággal. Kismama jóga órái és szülésfelkészítője során egy olyan komplex, testi-lelki ráhangolódást nyújt, amit tiszta szívből ajánlok mindenkinek. Réka, köszönöm neked, hogy vagy, ittam magamba minden szavadat és mozdulatodat, nélküled már elképzelhetetlennek tartom a várandósságot. Kívánom, hogy minél több kismama részesülhessen abban csodában, amit te adsz nekik

VÉGZETTSÉGEIM

Több, mint huszonöt éve képzem magam folyamatosan, úgyhogy szakirányú végzettségből van bőven, nem is csak ennyi, ha több is érdekel kattints ide:

VÉGZETTSÉGEIMRŐL RÉSZLETESEBBEN

Nem kérdés számomra, hogy mennyire fontos a készülés a szülésre és az utána való szülőségre! Anyukák ezreinek történetét ismerve tudom, hogy milyen minőségi ugrás tapasztalható, ha egy nő nem átmenet nélkül, hanem női sorstársak körében, értő, bölcs asszonyok kíséretével léphet át ezen a lányságból anyaságba vezető életkapun.

Ez a munkám lényege: egy organikus felkészülési folyamat fontosságát hangsúlyozni, képviselni, és segíteni mindazoknak a várandós mamáknak, akik erre igényt is tartanak!

Ha bármi más kérdésed lenne:

keress emailben bizalommal!

HALLGASS BELE A KISMAMA RÁDIÓ HANGANYAGAIBA!

Ez csak a legutóbbi néhány adás.
A KISMAMA RÁDIÓ oldalon több epizódot is találsz, és ott ezeket írásban is olvashatod.

Kismama Nidra – szülésre hangoló mélyrelaxáció KISMAMA RÁDIÓ – Gáborjáni Réka dúlával

Ez a hangadás egy élő, közös gyakorlás rögzítése. Kifejezetten a szülésre hangol. A csoport egyik kismamája aznapra szülés indításra volt behívva. Emiatt kifejezetten rászabtam a relaxáció szavait. Egész éjjel ezt hallgatta a kórházban. Szerencsére a baba is, és a kismama teste is megsegítette a folyamatot, így sikerült is a szülésnek magától beindulnia reggelre, amiben a Nidra gyakorlásának is nagy szerepe volt. Kismama Rádió podcast – hanganyag. http://www.gaborjanireka.com
 1. Kismama Nidra – szülésre hangoló mélyrelaxáció
 2. Találd meg a ritmusod szülés közben!
 3. Három fontos kérdés szoptatásra készülve
 4. A szülés kiírt napja – mi a baj vele?
 5. A gyermekágy régen és most

JÁTÉKOS KISMAMA KVÍZ

Vajon tudsz eleget a szülésről?

Nyilván, még ha az összes válaszra is helyesen tudod a választ, akkor is bőven van lehetőség a tájékozódásra.
Azzal együtt, ha van kedved, nézz rá, hogy a legalapvetőbb infókkal mennyire vagy tisztában?

Az alábbi gombra kattintva eléred a kérdőívet:

PODCAST MEGJELENÉSEK:

MAI MAMI
PODCAST VENDÉGSÉGBEN

Rényi Julival beszélgettünk egy olyan jóízűt (és hosszat), hogy az egy alkalmasra tervezett podcast adásból kettő lett! Nagy szeretettel ajánlom – mint ahogy Juli többi epizódját is, melyet itt érhettek el: https://www.maimami.hu

SZÜLÉSTÖRTÉNETEKKEL FŰSZEREZETT BESZÉLGETÉS – ELSŐ RÉSZ

Idézem Juli bevezetőjét:

Ez egy nagyon különleges adás, mert a beszélgetést a Mai Mami hallgatók által beküldött szüléstörténetekre fűztük fel. A hossza miatt 2 külön epizódban került publikálásra. Ez az első rész, melyben 2 szüléstörténetet hallhatsz. Bővebben fogunk beszélgetni a:

 • a hosszan elhúzódó vajúdásról
 • a terminus túllépéséről
 • a burokrepedésről
 • a szülési tervről
 • légzéstréningről
SZÜLÉSTÖRTÉNETEKKEL FŰSZEREZETT BESZÉLGETÉS – MÁSODIK RÉSZ

Ebben az epizódban 4 nő szüléstörténeteit hallhatod. Bővebben fogunk beszélgetni a:

 • a saját választás adta erőről
 • a pihenés fontosságáról
 • a szülésre való felkészülésről
 • koraszülésről
 • császármetszésről
 • vízben vajúdásról
 • a kontroll átadásáról 

KÖVESS AZ INSTAGRAMON!