ONLINE KISMAMA JÓGA GÁBORJÁNI RÉKÁVAL

ONLINE KISMAMA JÓGA
LEHETŐSÉGEK

A Somatoszülés™ aktív szülésre felkészítő kismama jóga órákon holisztikus szemlélettel
a mély szomatikus (testérző) tudatosság fejlesztésén dolgozunk.

A lágy instrukciókkal vezetett gyakorlások a szülésre is jellemző,
intuítív és ösztönös mozdulatok és testfolyamatok értő elfogadását és meditatív megfigyelését célozzák.

Az aktív szüléspozíciókat pedig organikusan építik be a kismama testmozgási repertoárba, így, amikor annak eljön az ideje, ezek valódi, zsigeri tudásként állhatnak majd a szülő édesanya rendelkezésére, hogy majd ő a szülést tényleg a saját folyamatának érezhesse.

RÖGZÍTETT KISMAMA JÓGA ÓRÁK

KÉTFÉLE OPCIÓVAL

1 – PROGRAMCSOMAG

6 kismama jóga óra plusz anyagokkal, ha nem csak a jógázás érdekel. Vajúdási mini fókuszgyakorlatok és relaxáció (mp3), infós-inspirációs kártyák (pdf), és kedvezmény konzultációra (opció).

2 – ONLINE VIDEÓTÉKA

Ha csak kismama jóga órákat keresel, a könyvtárban 50 (egyenként másfél órás) videó közül választhatsz.
1-hetes, 1-havi, vagy 3-havi korlátlan videóelérési opciók közül választhatsz.

FIGYELEM!
A RÖGZÍTETT KISMAMA JÓGA ÓRÁKAT BÁRMIKOR, A SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM NÉLKÜL, KÜLÖN IS MEGVÁSÁROLHATOD!

NEMCSAK “EGY” MOZGÁSÓRA
HANEM PROGRAMCSOMAG

A csomagban található:

 • 6 rögzített (90 p) kismama jóga, videó
 • 6 mp3-as mini fókuszgyakorlat, mp3
 • kismama relaxáció, mp3
 • 12 inspiráló-információs kártya, pdf
 • kedvezmény mini dúlai konzultációra, opció.

MIÉRT ENNYI ANYAG?

Az online órák (üdvözletes) elterjedésével sajnos nem jár feltétlenül együtt a valódi megtámogatottság érzése, amire kismamaként (bár nem csak akkor) annyira szükségünk van. Ez az oka, hogy az eredeti, csak közös online mozgás opciót további elemekkel is bővítettem.

Hat gyakorlás (90 perces óra) elérhető a programcsomagban, mert sokan szeretjük a változatosságot – én pedig azt, ha hetente nem csak egyszer gyakoroltok!

Emellett nagyon bátorítalak titeket a mini dúlai konzultációs opció igénybevételére is. Ez mindenki számára elérhető, de ebben a csomagban kedvezményes áron kérheted.

Az egyéni konzultációs beszélgetések egy-két gyors kérdés átbeszélésére alkalmasak, max. 30 percesek.

Egy Mini Konzultáció: 6.800.-Ft (15 gbp) – 20% = 5.400.-Ft (12 gbp)

6-ALK. RÖGZÍTETT KISMAMA JÓGA CSOMAG

£30.00 (kb. 13.500.-)

IGÉNY SZERINTI KEZDÉSI IDŐPONT

A programcsomagban:
• 6x másfél órás kismama jógaóra rögzítése, videó
• 12x infós-inspirációs kártya, pdf
• 6x vajúdási, méhkontrakciós, mini fókuszgyakorlat, mp3
• kedvezményes konzultációs lehetőség, privát fizetési link

NE FELEJTSD EL MEGNÉZNI AZ ONLINE KISMAMA JÓGA VIDEÓTÉKÁMAT!

KIPRÓBÁLNÁD?

AJÁNDÉK KISMAMA JÓGA ÓRA

Kattints az ingyenes kismama jóga videó megtekintéséhez a YouTube-on!

Épp Magyarországon járva, informális keretek közt tanítottam ezt a fenti teljes, 90 perces órát, amit szeretettel osztok meg veletek most publikusan is a YouTube-on.

VAGY HA MOST CSAK PÁR PERCES BEPILLANTÁSOKRA VAN IDŐD

MEDENCEALAP – KISMAMA JÓGA MEDITATÍV BLOKK

Van, amikor egy kismama jóga órának nem az aktív, vagy a lendületes részei hatnak igazán erősen. Ez a pár perc a medencealapról szól, repetitív mozdulattal, introvertáltan haladunk az ún. szomatofókuszált állapotunkba.

FÖLDÜDVÖZLET

Ezen 3 perces videón az egyik legrégebbi gyakorlatsoromat nézheted meg.

Az órákról az oldal alján még többet olvashatsz.

KISMAMA JÓGA ONLINE VIDEÓTÉKA

£10.00 / £30.00 / £75.00
(kb. 4.500.- / 13.500.- / 33.000.- Ft)

IGÉNY SZERINTI KEZDÉSI IDŐPONT

• KORLÁTLAN VIDEÓ ELÉRÉS
• HETI, HAVI, VAGY 3-HAVI MEGTEKINTÉSI JOGOSULTSÁG.

20 év tanítási tapasztalattal

Csak a legkisebb lányom születése után hagytam ki pár hónapot a tanításból, ettől eltekintve immár 20 éve tanítok – folyamatosan… Megszámlálhatatlan sok óra, és felbecsülhetetlen élmény a kismamákkal együtt töltött idő!

Ezen a nem túl régi képen nagyban magyarázok (az ismerős kézgesztus alapján úgy látom) épp a szülésnél is nagy szerepet játszó intimizmokról.

Nagyon szép, és most már nemzetközi is ez az újfajta kismama jógázás, és a kismama közösség így a virtuális térben is él és virul.

TI MONDTÁTOK

V. K. Barbara

Réka neve már fogalommá vált és örökké egybefonódott a várandóssággal. Kismama jóga órái és szülésfelkészítője során egy olyan komplex, testi-lelki ráhangolódást nyújt, amit tiszta szívből ajánlok mindenkinek. Réka, köszönöm neked, hogy vagy, ittam magamba minden szavadat és mozdulatodat, nélküled már elképzelhetetlennek tartom a várandósságot. Kívánom, hogy minél több kismama részesülhessen abban csodában, amit te adsz nekik

N. Mariann

2 hónapja szültem és túlzás nékül, nem telt el azóta nap, hogy ne emlegettem volna hálával teli szívvel Rékát. Nem csak testben, hanem lélekben és tudásban is maximálisan felkészített a szülésre, és a gyermekágyi időszakra, sőt mondhatni ezeken túlmenően is hasznos tanácsokkal látott el bennünket.Jó volt megismerni más kismamákat is, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot, immár babákkal a karjainkban. Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek a szülésfelkészítőjét és jógaóráit egyaránt. Egyedül azt sajnálom, hogy olyan gyorsan elszállt az az idő. Még jó, hogy vannak női programjai is – nagyon várom, hogy újra becsatlakozzak valamilyen programra, mert már hiányzol, Réka!

SZAKIRÁNYÚ KÉPESÍTÉSEIM:

Több, mint huszonöt éve képzem magam folyamatosan, úgyhogy szakirányú végzettségből van bőven, nem is csak ennyi, ha több is érdekel kattints ide:

VÉGZETTSÉGEIMRŐL RÉSZLETESEBBEN

A SOMATO KISMAMA JÓGA ÓRÁKRÓL BŐVEBBEN

Most még egy kicsit ne a testünkről beszéljünk…

Nekünk nőknek egy leírhatatlanul gyönyörű feladat, s egyben fejlődésre való lehetőség adódott azzal, hogy gyermeket szülhetünk. Aki hordott már szíve alatt gyereket tudhatja, hogy a várandósság nem csupán fizikai változások sorozata. Lányságunkból, a gyermektelenségből az anyaságba való átalakulás, vagyis gyermekviselésünk kilenc hónapja életünk egyik legnagyobb ajándéka lehet.

A Somatoszülés™ (régi nevén: JógaSzülés™) segíthet nekünk abban, hogyan őrizhetjük meg, sőt teljesíthetjük ki nemcsak testi, hanem mentális, mi több lelki-spirituális egészségünket, egyensúlyunkat ebben a nagyon aktív, soktörténéses időszakban. Az anyaságba való áttérés folyamata során gyakran fogsz olyan kihívásokkal találkozni, melyek által érzelmileg is növekedhetsz, erősödhetsz. És ahogy gyermeked tested mélyén növekszik és az életbe való kilépésre készül a vele való kapcsolatod is alakul, mélyül. “Jóga-beszéd” alapján mondhatom: minden gyermek első guruja, szeretve támogató tanítója az édesanyja. A kurzus során a testi változásokra, illetve magának a szülésnek folyamatára való felkészítésen túl ebben is szeretnélek segíteni, támogatni.

És akkor most a testiekről…

A várandósság időszakában van a legnagyobb szükségünk (és motivációnk!) arra, hogy testünket jó karban tartsuk. Ugyanakkor nagyon sok testgyakorlási módszer, stílus nem elég biztonságos, vagy túlságosan megerőltető a pocakosság hónapjai alatt. Gyakran, főleg a méh növekedésének előrehaladtával még egyszerűen a hátunkon feküdni sem kellemes! Mellünk megduzzad a szoptatásra való felkészülésben, ezzel egész háttartásunk kibillen a megszokott egyensúlyi helyzetből – hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük.

A SOMATO KISMAMA JÓGA ÓRÁK hatásai

A babavárásnak fő eleme lehet a közös jógázás. A SomatoAktív™ óra nem “tanfolyam”, és nem is szülésfelkészítés: több is, kevesebb is annál: nincs “tananyag”, van azonban sok saját élmény. Lassú dolog, inkább megtapasztalni lehet a hatását. Ezek a következőek lehetnek:

 • már a várandósság alatt a szülésre előkészítő módon erősíti és rugalmasabbá teszi a testet;
 • javítja a testtartást, ezzel elősegítve, hogy a baba a megfelelő, az ún. optimális szülési pozícióba kerüljön a méhen belül;
 • segít megtalálni és természetessé formálni a legkényelmesebb, ill. leghatékonyabb szülési testpozíciókat, tudatosítani, hogyan használhatjuk ki a gravitáció segítségét a szülés közben;
 • közösen gyakoroljuk, hogyan lehet a szülési kontrakciókat pozitívan fogadni, „megnyílni” és testtel-lélekkel átadódni a szülésnek;
 • csendesíti az elmét, segít, hogy a vajúdás alatt a megfelelő tudatállapotban lehessünk jelen;
 • progresszív relaxációval, ill. a mozgás közben is vezetett mélylégzésekkel (ami nem azonos az ún. tanult szülési légzéstechnikákkal) elősegíti a szüléshormonok természetes áramlását a szervezeten belül a várandósság alatt;
 • a koncentrált befelé figyelés gyakorlásával feléleszti természetes intuícióinkat és ösztöneinket, így áttételesen növeli önbizalmunkat és saját képességeinkbe vetett hitünket is;
 • nem utolsó sorban segít a pocaklakó babával való korai kapcsolatfelvételben, és az iránta való bizalom és szeretet erősítésében.

AZ ÓRA FELÉPÍTÉSE

A 90 (+ 30) perces együttlétet hat különálló, mégis rugalmasan egymásra épülő részre osztottam.

 1. Minden órát az elhagyhatatlan fókuszálással indítjuk, mely során megpróbáljuk hátunk mögött hagyni a mindennapokban ránk rakódó feszültségek lehető legnagyobb részét-legalábbis erre az együtt töltött időre.
 2. Ezt követi a mélylégzési gyakorlat, már maga a megnyugvás is légzésünk automatikus megváltozásával jár. A mélylégzés során a babának különös hatékonysággal “pumpálhatjuk” az éltető oxigént.
 3. Ezt követi a légzésünk ritmusára megkomponált testhelyzetek, áramlós sorozata. A várandósság alatt a hosszan kitartott pózok nem előnyösek, így az ún. vinijóga hagyományára épülő, folytonos mozgás technikáját használjuk.
 4. Időről időre a mozgással leállunk és a testünkben a mozgás hatására lezajló változásokra koncentrálunk.
 5. Ezt követi a mélyrelaxáció, mely során mind saját testünkkel, mind gyermekünkkel mélyebben kapcsolatba kerülhetünk.
 6. Végül pedig a mély ellazulásból finoman visszatérünk éber és aktív tudatállapotunkba.

A KISMAMA JÓGA GYAKORLATRA FÓKUSZÁLÓ ALKALOM.


HA ELMÉLETI SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS IS ÉRDEKEL:

5+5 TESTFÓKUSZÚ SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ

Ha kellő információkkal vértezed fel magad, akkor lelkileg is megerősödsz!

Minél többet tudsz a tested és a babád kapcsolatáról, annál inkább tudtok szülés közben is majd együttműködni.

Ne hagyd, hogy az ismeretlentől való félelem, és a sok “mi lesz akkor, ha…” kérdés elszakítson ettől a lehetőségtől!

Ismerkedj meg a szülésfelkészítőmmel:

TI MONDTÁTOK

Ö. Veronika

Szívből ajánlom Réka szülésfelkészítőjét és kismama jógáját egyaránt. Nagyon sokat segít nekem a terhesség alatt, mert a legfontosabbat adja: egy testtudatos hozzáállást, ami óriási támogatás a babához és a saját testünkhöz való kapcsolódásban egyaránt. Mindez Réka több évtizedes tapasztalatával, gyengéden, szemelyre szabva. ♡ Köszönöm!

N. Mónika

Én Réka novemberi felkészítőjén vettem részt. Amellett, hogy rendkívül sok hasznos dolgot osztott meg velünk Réka, mellette még megannyi elgondolkodnivalót, elmélyülést hozott be az életembe, ami később segítette a felkészülésem ehhez a hatalmas kihíváshoz. Én mellette jártam még az online jóga óráira is – szerintem így volt igazán ütős :-). A felkészítőn, és a jóga órákon is Réka megteremti azt a kégkört, ami segített nekem abban, hogy magamba nézzek, és tabuk nélkül kérdezzek, és megosszam az engem foglalkoztató érzéseket, és gondolatokat. Emellett állati sokat adott, hogy más kismamákkal fejtegettük meg a szülés rejtelmeit. Köszönöm ezt az élményt!

Nem kérdés számomra, hogy mennyire fontos a készülés a szülésre és az utána való szülőségre! Anyukák ezreinek történetét ismerve tudom, hogy milyen minőségi ugrás tapasztalható, ha egy nő nem átmenet nélkül, hanem női sorstársak körében, értő, bölcs asszonyok kíséretével léphet át ezen a lányságból anyaságba vezető életkapun.

Ez a munkám lényege: egy organikus felkészülési folyamat fontosságát hangsúlyozni, képviselni, és segíteni mindazoknak a várandós mamáknak, akik erre igényt is tartanak!

Ha bármi más kérdésed lenne:

keress emailben bizalommal!