Nyári napfordulós virágesszencia

summersolstice

Gyönyörű bolygónk legfényesebb napjával köszönt ránk június 21-én! A legforróbb évszak csúcsünnepe ez, amikor a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjjel energiájában fürdőzhetünk. Testi szinten is több tápláló fényt kapunk, és ezt őseink is mindig megköszönték, megünnepelték. Ahogy tudjátok, a világ telis tele van olyan szertartás helyekkel, melyeket kifejezetten ennek a Napforduló megfigyelésére építettek, ahol a Nappal való éltető kapcsolat értékét ünnepelhették.

Itt az ideje annak, hogy mi is lelki szemünket a minket körülvevő világ gyümölcsöt hozó teljességére vessük, hogy merítkezzünk a bőségből, hogy valóra váltsuk álmainkat. Hogy ezt a modern világunkban hogy is tehetjük? Egyszerűen azzal, számon tartjuk ezt az időszakot, ráhangolódunk az erejére, és nem pusztán felidézzük a régi szokásokat, nem csak üresen ismétlünk egy másoknak mást jelentő hagyományt, hanem saját magunk mélységeiből az eredeti és örök minőségre ráhangolódva megtaláljuk személyes kötődésünket ezzel az időszakkal (is). Nem pusztán a  fizikai naptól való függőségünkkel érdemes megbarátkozni (hál’ istennek volt belőle elegendő az elmúlt napokban), hanem itt az ideje saját belső szellemi tüzünk felélesztésére. És itt az ideje az ünneplésnek és a belső köszönetnek.

Azzal együtt, hogy a személyességet (mint mindig) erősen hangsúlyozom, most itt (ötletként?) megosztok egy ünneplési módot, vagy egy játékos hagyományt, mely persze gyógyító és útravalóul elraktározza ennek az időszaknak az erejét sötétebb napjainkra. A virágesszencia készítése meglepően egyszerű, és szép dolog. Íme:

summersolsticefloweressence

EGYSZERŰ VIRÁGESSZENCIA KÉSZÍTÉSE:

Menj ki a természetbe, és keress virágokat. Hangolódj rájuk: nézd őket a szemeddel, fogd meg meg, szagold meg, használd minden érzékszerved, hogy finoman ráhangolódhass a virágok energiájára! Érdemes egyetlen egyet kiválasztani, és csak azzal dolgozni. használd tehát a megérzéseidet, az intuíciódat, melyik is legyen az. Azt is nézd meg, mit mondd a belső hangod: letépheted-e konkrétan azt a virágot, vagy (még)sem?

Majd gyűjts be néhány maréknyit a virágokból, tedd bele egy szép üvegtálba, melyet forrásvízzel töltöttél meg előtte.

Tedd ki közvetlen napfényre a virágos táladat, hadd érlelődjön a napon 3-4 órán keresztül. Ez nagyjából elegendő idő ahhoz, hogy a nap sugarai a virág életető erejét, vibrálását, energiáját átadja a víznek.

Ezután szűrd le (lehetőleg papírszűrőn keresztül, ne fém legyen), és öntsd bele egy üvegbe. Az üvegedet (lehet, többre is szükséged lesz) félig öntsd fel a virág-esszenciális vízzel, a másik felébe pedig tiszta pálinkát, vagy brandy-t önts. Ez tartósításként szolgál.

Ami megmarad az esszenciális vízből megihatod, vagy felajánlhatod köszönetképp a Földnek, vagy aminek szeretnéd.  Szorosan zárd le az üveged, címkézd meg szép kézírással: és voilá, kész is van az “ANYA” esszenciád.

Ezután (patikákból) vehetsz kis csepegtetőfejjel ellátott kisebb üveget, ezt töltsd meg 1/4 rész pálinkával/brandyvel, melyhez az Anyaesszenciából cseppentesz nem több, mint 3-4 cseppet. Ezt a csepegtetős üveget hordhatod magadnál, és ha szükségét érzed pohár tiszta vízbe cseppenthetsz belőle bármikor.

Az a gyönyörű dolog a virágesszenciákkal kapcsolatban, hogy mivel ú.n. vibrációs, tehát gyógyító rezgéssel rendelkező “gyógyszer”, a virágnak az energiáját hordozza magában, nem pedig a konkrét fizikai hatóanyagait. Az Anya esszencia lényegében olyan, mint a virág energetikai ujjlenyomata.

Ezt a kis üvegcsét magadnál hordozva mindig a napéjegyenlőség energiája lesz veled. Szép, nem? 🙂

Még egy apróság: érdemes megfigyelni, mit és hogyan is érez a tested az esszencia cseppek megivása után. Persze ne olyan durva hatásra számíts, mintha kávét ittál volna meg, de magadra figyeléssel igenis megérezheted a finomabb, majd hogy nem hangulati jellegű változásokat (bár van amikor ezek a változások nem is olyan finomak…)

(És hát persze, csak a rend kedvéért le kell írnom: a fentiek pusztán információul szolgálnak, és nem kívánnak betegséget stb. gyógyítani, mindenki a saját felelősségére, stb.)

Nagy szeretettel kívánok ragyogó napfényes napokat!

Réka

Create a website or blog at WordPress.com