GÁBORJÁNI RÉKA KONZULENS

honlapja nőknek, kismamáknak

2023. DECEMBER 20. – 2024. JANUÁR 31.

A tél, bár tényleg sok tekintetben talán a legnehezebben magunkhoz ölelhető évszak, mégis tele van kincsekkel, tanításokkal, a valódi szépségekről szóló bölcsességekkel. A virágoktól, falevelektől megtisztított ágak, törzsek csontvázai, a kristálytiszta hidegben keményre fagyott föld az egyszerűség nagykövetei életünkben. Hiányai és keménysége megkövetelik tiszteletünket, figyelmünket. A fagyott csend néha hangosabb, mint a bőség bugyogása. A természet segít emlékeznünk arra, hogy mennyire fontos lenne visszavonulnunk, hibernálódnunk, megújulnunk.

Fontos tehát télen a belső világunk feltérképezése, az abban való békés beleszunnyadás, megpihenés. Nem tudom eleget hangsúlyozni évről-évre a különféle csoportjaimban, hogy a (föld-nap-hold) ciklusokban lezajló csend fázisok megélésének elmulasztása mennyire megbetegítő hatású. Ebben a csendben és elvonulásban pont azt a fényt és erőt leljük meg, ami sosem húny ki bennünk. Ezt a lemerülést csak akkor tehetjük meg, ha nemet mondunk a külső világunk által ránk erőltetett, már-már mániás tevékenykedésnek, sokszor valódi gyümölcsöt nem érlelő „munkának”.

Ez a feliratkozás részvételre még nem kötelez.

A TÉLI PIHENÉS ÉS FELÉPÍTÉS FONTOSSÁGA

Az ajurvéda figyelmeztet: minden évszakváltás erős kihatással van testünkre, lelkünkre, szellemünkre, hangulatunkra, gondolatainkra. Legalább annyira, amennyire várjuk is az újat, a bennünk lévő, elengedésre váró tartalmak is kérik a figyelmet – vagy így, vagy úgy.

Mindenképp érdemes pár napot arra fordítani, évente egyébként minimum háromszor-négyszer, hogy a testünk kerülhessen a fókuszba – de úgy, ahogy annak tényleg jó. A szezonváltó kúráink azt szolgálják, hogy testünket-lelkünket ráhangoljuk arra, ami jön, és megsegítsük neki elengedni azt, ami a már a múlté.

A tél a pihenésről és a (MINŐSÉGI, NEM MENNYISÉGI) táplálásról szól(hatna).

Ha nem fordítunk kellő időt évente a mély regenerálódásra, pihenésre, nem játszódhatnak le testünkben-lelkünkben a mély és hiteles (ön)gyógyulási, megújulási és bölcsülési folyamatok. Néha alábecsüljük azt a tényt, hogy egy-egy új dolog megszülése mekkora hatalmas, robbanásszerű energiával jár. Tekints idén télen úgy magadra, mint egy várandós mamára. Pihenj, tápláld magad, építsd újjá vitális energiád, így készülj az új életre.

Mit is jelent ez? Kicsit lekapcsolunk: pár napot az emésztésünket is pihentetjük majd, főleg a Karácsonyi nagy étkezések után, de ez nem feltétlenül kell, hogy fanatikus koplalást jelentsen. Ezáltal időt adunk a testünknek is arra, hogy szorgos napi emésztési és felszíni tisztítási folyamataiból kissé kilépve körbe nézhessen olyan sarkokban, zugokban is, ahol az elmúlt hónapokban úgymond összegyűlt a sok salak: a toxinok, méreganyagok, lepedékek, nyálkák, zsírsejtek, stb.

A TÉLI RASAYANA KÚRÁRÓL

Ugyan a program at hetes, kúrázni összesen csak pár napig fogunk egy úgynevezett “piramis-kúra” (felépítő-leépítő) rendszerben, sok-sok ajurvédikus tipp alapján. A testi (nem radikális) tisztulás mellett más tanulságokkal is távozhattok: ez a közös kúra azt is megtanítja, hogy tisztításkor nem (csak) megvonsz magadtól valamit, hanem (épp ellenkezőleg) adsz! Táplálod a tested azzal, amire valójában szüksége van! Például az érző figyelmeddel, azzal hogy egy időre prioritást adsz neki, vagy legalábbis feljebbre teszed a fontossági listádon annak való igényeinek kielégítését.

De a Rasayana kúra (ellentétben az erősen diéta, illetve tisztítás hangsúlyos Tavaszi és Őszi kúrákkal) nem csak (főleg nem) az ételekről szól majd!

Ez idő alatt:

 • kéthetente találkozunk egy bő másfél órás közös gyakorlásra, lágy női jógával bevezetett mély lazításos, vezetett, gyógyító mélymeditációra.
 • A találkozások közötti időszakban pedig otthon, egyszerű, de nagyszerű ajurvédikus rasayana (gyógyító nektár útjának is nevezett) ajurvédikus töltekezési rítusokat gyakorolnánk.
 • Otthon is végeznénk napi jógát, pránajámát és relaxációt (nidra).
 • Megtanuljuk és naponta gyakoroljuk az ajurvédikus önmasszázst.
 • Az otthoni munkát egy 70 oldalas jegyzet segíti majd, melyet az első alkalommal osztok ki.
 • A téli mélyidő (december közepe-február eleje) közötti időszakban online csoportos megosztási lehetőséget is biztosítok.

Mind a jóga, mind az ajurvéda, mind az általam ismert természetközeli és testfókuszú megközelítések, filozófiák arra intenek, hogy ebben a téli időszakban nagyon tudatosan kell bánnunk azzal, amink van.

De azt is megtanultam az évek során, hogy ebben a sötétben és mélységben, mint yang a yin-ben, önmagunk bensejében gyönyörűséges kincsekre lelhetünk. Leginkább önmagunk gyógyulására.

Ezért arra hívom az erre nyitott érdeklődő nőket, hogy töltsük együtt a Téli napfordulótól az Imbolc-ig, vagyis a december közepétől február elejéig tartó másfél-két hónapot.


Praktikus infók:

MIT TARTALMAZ A PROGRAM?

6 héten át:

 • Napi információs hírlevelek a leveles ládátokba.
 • 4 élő (és rögzített) Zoom online eligazító beszélgetések – kérdezz-felelek, és vezetett Nidra (4x)
 • Támogató Fb csoport 6 héten át, napi posztokkal – információs levelekkel, folyamatos kérdezz-felelek lehetőséggel.
 • Privát honlap elérés – online anyagok.
 • Munkafüzet (pdf).
 • Minden élő találkozó rögzítésre kerül, és a program kezdetétől április végéig újranézhető, újrahallgatható (vagy pótolható, amennyiben nem sikerült az élőn részt venni.
 • A december közepéig (!) fizetőknek “early bird” ajándék.

MIKOR?

2023. december 20-től 2024. január 31.

KÉTHETENTE SZERDÁK 18:30-20.00

A találkozókat mindig rögzítem, így a lemaradók számára is elérhető lesz később is.


Ár:

A négy alkalom egy kurzusként látogatható csak. A sorozatra szóló bérlet ára (mely a jegyzetet és az online közösségi támogatást is tartalmazza): £70.00, vagyis kb. 33.000.- Ft.
(Bankkártyás fizetés, a Stripe és a konverzió költsége az árban.)


 Fizetés módja:

Átutalással lehet előre fizetni. Ennek részleteit a jelentkezés után kapjátok meg az automatikus válaszértesítőben.


Helyszín:

Online / Zoom


Jelentkezés:

Ez a feliratkozás részvételre még nem kötelez.
Ha valami miatt az alábbi táblázatot nem látnád, kattints ide:
https://forms.gle/Ccy5oeZTSzdf8Wpq8


Szeretettel várlak!

Réka

Create a website or blog at WordPress.com