GÁBORJÁNI RÉKA KONZULENS

honlapja nőknek, kismamáknak

A pihenés megtermékenyítő hatása a női lazítás transzformatív ereje.

Elringató (progresszív mélyrelaxációs), önismereti program nőknek, ahol a nidrázás alapkaival is ismerkedünk.

LEGKÖZELEBB 2024. (!) JANUÁRBAN

Az érdeklődői feliratkozás részvételre még nem kötelez!

Online kíséréssel, pdf és mp3-as hanganyagokkal. Hat héten át.

Félreértés ne essék: a jóga nidranemcsak alvás, hanem TERÁPIA. A leghaladóbb jógagyakorlások közé tartozik, de én főleg azért tanítom, mert a mai világunk hajtásában a mélységesen kimerült nők számára a nidra lehet az az alap, ami segít a hétköznapok (szó szerinti) túlélésében.

Azt hisszük élünk? Hááát… épp hogy csak… A mindfulness és a meditációs technikák remek eszközök, de sok nőnek gyakran túl “szárazak”. A meditálás mentális testre gyakorolt pozitív hatása szinte elérhetetlen a fizikai és energetikai testükben pattanásig feszült és kizsigerelt nők számára. Először muszáj a testet felpuhítani, ellazítani. Ezt tehetjük meg a nidra állapotok pszichés bölcsőjében.

A mélypihenés művészete nőknek” kurzusomat negyedik éve tartom már. Nem csodálkozom, miért ennyire vonzó: ki ne vágyna arra, hogy Nidra anyánk ölén egy jót pihenhessünk. De a nidra nemcsak erről szól. Bármilyen fincsi is a szundikálás, a nidra valójában az ébredésről szól.

A belsőnk helyreállítási munkái nem attól aktiválódnak, hogy egyszerűen csak leheveredünk (bár nem kérdés, arra is nagy szükségünk van). A valódi építkezés alapja a megújuló belső energia, ami viszont csak akkor szabadulhat fel, ha a régi mintákat, szorításokat oldjuk és elengedjük.


NŐI NIDRA™

 

Szeretném átadni a Női Nidra megközelítésmódom alapjait. A programom több, mint egy-egy (alkalmi) kidőlés: szeretném megtámogatni azt, hogy sikerülhessen (részben megfelelő pszichológiai trükkök segítségével, rsézben az ölelő figyelmem és a női kör támogatása segítségével) otthon is, ténylegesen a napi rutinba beiktatni a Női Nidrázást. Hiszen ez csak így működik. Ismeritek a mondást: egy jó döntés sok jó döntéshez vezet.

A kurzusról praktikusan

Kéthetenként találkozunk majd. A találkozások másfél-két óra hosszúak. Mindig rögzítésre kerülnek majd, tehát ha személyesen nem sikerül jelen lenni, utólag pótolható – illetve újranézhető, -hallgatható.

Sőt: a kurzusra szóló javaslatom az, hogy a Nidrákat hetente legalább 3-szor még pluszban gyakoroljátok el – de ha jól esik, a heti 5-szöri, vagy akár mindennapos gyakorlás a legjobb!

Az élő alkalmakon interaktív kérdés-felelek és tapasztalatmegosztás után ráhangolódásként lágy női jógasorozatokat gyakorlunk el, majd vezetett, progresszív relaxációba, ún. Női Nidrá-ba merülünk el.

Egyre hosszabb Nidráink lesznek majd. De a minimum gyakorlási idő 20 perc. A későbbi alkalmak során már 45 perc fölöttig is igyekszünk megtartani majd a éber-álom állapotát.

Az Alapozó kurzus három találkozásának témái: FEJ-SZÍV-MÉH. A negyedik találkozó egy Női Telihold zárókör lesz.

Az Alapozó tehát 3+1 = össz. 4 alkalmas. Kéthetente találkozunk. Az online kíséréssel együtt 6 héten át tart.

Otthonra kaptok MP3-as anyagokat gyakorláshoz, online anyagokat.

A Facebook csoportban pedig folyamatosan zajlik majd a tapasztalat megosztás.


EZ EGY HAT-HETES, LAZÁN INTENZÍV PROGRAM, SOK EGYÉNI SZABADSÁGGAL, MELY A MAGA CSENDES MÓDJÁN NAGYON MÉLYRE MEGY!
MINDEZT SZERETETTELJES ÉS FIGYELŐ KÍSÉRÉSSEL.


AZ ÉLŐ TALÁLKOZÁSOK IDŐPONTJAI
(bár rögzítésben is utána elérhető)

2024. január – február
Online (élő + rögzített) találkozás
4 alkalommal, 6 héten át.

2024.
jan. 2 alk
febr. 2 alk
kéthetente szerdánként 18:30-20:15


HELYSZÍN:

Élő és rögzített Zoom streaming, online.


FELIRATKOZÁS – FIZETÉS:

A kurzus ára: 36.000.- helyett, online kedvezménnyel: 60 GBP (napi aktuális árfolyamtól függően, kb.) 28.000.- Ft .

Feliratkozni és fizetni az alábbi linken lehet:

Az érdeklődői feliratkozás részvételre még nem kötelez!


Ti mondtátok:

Réka igazán szakszerűen, szeretetteljesen bánik a nőkkel. Igazi, mély változásokat indítanak el az emberben a foglalkozásai. Testi, lelki és spirituális szinten is igazán hiteles tudással rendelkezik. Amit tőle tanultam, azt mai napig hatékonyan tudom alkalmazni a mindennapjaiban is. Ma sajnos sok a lilaködös, szép szavakba csomagolt női foglakozás, de a mindennapi életben igazán működő, valóban áttranszformáló technikák sajnos a legtöbb esetben hiányoznak. Nem elég ezekről csak beszélni és sejtelmes szertartásokat tartani, ténylegesen tenni is kell magunkért, életmódot váltani az életünk minden területén. Hiába a magasztos spirituális elképzelés, ha az anyagban nem igazán mozdulunk. Réka ebben igazán jó, az anyagi, testi szintű változások beindítását nagy szeretettel segíti, amit természetesen kitartó munkával a lelki és spirituális is követni fog, amiben szintén ott áll melletted és szeretettel támogat.
Minden foglalkozásra, amit vele töltöttem, szeretettel gondolok. Igazi bölcs nő.

B. Anita


Ti kérdeztétek: “Hol és kitől tanultad a módszert?”

Jóga nidrát életemben először 1986-ban végeztem, röpke 35 évvel ezelőtt. Akkor annó Szvámi Maheshwarananda (Jóga a Mindennapi Életben) módszerének keretein belül, heti rendszerességgel gyakoroltam pár éven át. Ez egy nagyon alapos nidra volt, kezdők számára is végezhető, most is csak ajánlani tudom.

Később Yogi Bhajan Kundalini Jóga rendszerében is nidráztunk, de ott keveset. Ez egy tantrikus jóga irányzat. Nem a nidra volt a fókuszban.

A legtudományosabban a Satyananda módszer közelít a nidra értéséhez és tanításához. Ő végezte a legelmélyültebb jógikus kutatásokat a témában. A modern nyugati relaxációs módszerek, melyek a nidrát programjuk részének (néha alapjának) tekintik (lásd pl. Integrative Restoration, vagyis iRest) általában az ő munkájára hivatkoznak. Én is nagyban hagyatkozom rá, mind az elmém, mind a testem vonzónak találja Satyananda megközelítését. Az ő módszerét főleg a híres könyvéből (Yoga Nidra) tanultam én is, de nem csak.

2003-ban tanárom volt még Szvámi Satyananda utódjának, Niranjanananda szváminak az unokamenye, Uma Dinsmore-Tuli, aki önmagában is nagyon elismert női tanító, több könyv, köztük a vaskos és lenyűgöző Yoni Shakti c. opusz írónője, akitől egyébként nidra mellett női és kismamajógát is tanultam. Nagy szeretettel gondolok rá, a mai napig inspirál a munkája. Ő egyébként a Yoga Nidra Network vezető tanára is (klinikai hipnoterapeuta és festő férjével együtt). A képen épp ő adja a nidrát egy kliensének.

Nagyon hasznosnak tartom még Yogi Amrit Desai és leánya, Kamini Desai Yoga Nidrával kapcsolatos tanításait és könyveit, nagyon alapos, és modern, nyugati szemmel is tudományos megközelítést is adnak a Nidra keleti megközelítéséhez.

Én magam majd 20 éve vezetek heti rendszerességgel nidrákat nőknek, kismamáknak. A Női Nidra programomban kifejezetten a modern nők igényeire szabva igyekeztem az otthoni nidra gyakorlásokat, ill. az azokat kiegészítő teendőket feléledésünk és (meg)ébredésünk reményében “megálmodni”.


Ha más irányú tanulmányaim, végzettségeim érdekelnének, bővebben itt: https://gaborjanireka.wordpress.com/gaborjani-reka/

Ha bármi kérdés lenne, keress meg nyugodtan a reka@gaborjanireka.com címen.

Szeretettel várlak,

Réka

Create a website or blog at WordPress.com