GÁBORJÁNI RÉKA KONZULENS

honlapja nőknek, kismamáknak

Alkalmi, tematikus gyakorlások az évkör mentén.

Évszakonként kétszer, évente nyolcszor

Vajon mi az, hogy kelta jóga és nidra?

Valójában a (számomra működő) gyakorlása annak, hogy a Kelet és a Nyugat tanításai hogyan ötvöződhetnek. Mind a kelet, a jógikus és ajurvédikus tanítások, mint a nyugati kelták természetközeli, spirituális bölcsessége gyakorlati útmutatásokat adnak arra, hogyan is élhetünk a környező világgal és annak ciklusaival harmónikusan együtt

A kelták egész Európát belakták, még Magyarország nagy részét is annak idején, tehát nem pusztán breton, walesi, skót, vagy ír hagyományokra gondolhatunk itt, bár tény, hogy a legtisztábban ezeken a helyeken maradt meg élő tudás a bronzkori kelták világlátásával kacsolatban.

A kelta világnézettel átitatott jóga és nidra lényege az, hogy a legprofánabb és hétköznapibb dolgokban is képesek lehessünk meglátni az emelkedettet és a szakrálisat: ünnepről-ünnepre örülhessünk az év megállíthatatlan körforgásának, és üdvözölhessünk minden egyes lélegzetvételt, minden szívdobbanást, az önmagunkbaérkezés jógájával.

Kelta jóga nem a gyakorlatok mássága, vagy különlegessége miatt lehet számunkra vonzó, hanem azért, mert arra ébreszt rá, hogy a Földön két lábon járunk, annak megtartó, termékeny talajába gyökereket eresztve élünk, a természettel és azzal a földdel ahol élünk, mély kapcsolódásban vagyunk, és miközben a leföldeltségünket napról-napra éljük, az emelkedettséget a szívünkben és lelkünkben regék, mesék, mondák és versek inspirálják.

A kelta jógában lenni nem jelent mást, mint a hétköznapi varázslat pillanatát megélni. A gyakran a messzi Keletre néző jógiknak és jóginiknak is megható felismerés, amikor a jóga tanítások lényegét nemcsak Indiában, hanem itt helyben is megtaláljuk.

IDŐPONTOK

(szinte mindig) szerdánként 18:30-20:15

FIGYELEM:
súlyos családi helyzet miatt sajnos előre látható ideig nem tudok élő tanítást vállalni. A megértéseteket köszönöm! Bármilyen kérdés esetén a reka@gaborjanireka.com címen elértek!

TÉL

Téli Napforduló
2022. december 21.

Imbolc
2023. február 1.

TAVASZ

Tavaszi Napéjegyenlőség
2023. március 21.

Beltane
2023. május 3.

NYÁR

Nyári Napforduló
2023. június 21.

Lammas
2023. augusztus 2.

ŐSZ

Őszi Napéjegyenlőség
2023. szeptember 20.

Samhain
2023. november 1.

Az élő (online) gyakorlások rögzítésre kerülnek és a közös gyakorlás után még két hétig elérhetőek maradnak.

Az alkalmakhoz gyakran (bár nem mindig) jegyzet (pdf) is jár.

ÁR:

alkalmanként £10.00 (kb. 4.750)
vagy
évszakonként £15.00 (kb. 7.000.-)

Az árak angol fontban vannak megszabva és a napi árfolyam alapján némileg módosulhatnak!

JELENTKEZÉS ÉS FIZETÉS

Alkalmilag, vagy évszakonként

AZ ALKALMAKRÓL PRAKTIKUSAN

Hathetenként találkozunk majd. A találkozások másfél-két óra hosszúak. Mindig rögzítésre kerülnek majd, tehát ha személyesen nem sikerül jelen lenni, utólag pótolható – illetve újranézhető, -hallgatható.

Az élő alkalmakon ráhangolódásként lágy női jógasorozatokat gyakorlunk el, majd vezetett, progresszív relaxációba, ún. Nidrá-ba merülünk el.

A gyakorlásokhoz az aktuális kelta ünneppel kapcsolatos inspiráló jegyzetet is kaptok.

Figyelem:
ha már dolgoztál velem: ez a pdf nem lesz nagy újdonság a számodra, bár némi változtatás lehet benne az eredetihez képest.

AZ ÉLŐ TALÁLKOZÓK IDŐPONTJAI

(bár utána rögzítésben is elérhető)

2022.
december 21.

FIGYELEM:
súlyos családi helyzet miatt sajnos előre látható ideig nem tudok élő tanítást vállalni. A megértéseteket köszönöm! Bármilyen kérdés esetén a reka@gaborjanireka.com címen elértek!


2023.
február 1.
március 21.
május 3.
június 21.
augusztus 2.
szeptember 20.
november 1.


Szinte mindig szerdák, este 18:30-20:15
Online (élő + rögzített) találkozások
8 alkalommal, 1 éven át.

HELYSZÍN:

Élő és rögzített Zoom streaming, online.

FELIRATKOZÁS – FIZETÉS:

A kurzus ára:
alkalmanként £10.00 (kb. 4.800)
vagy
évszakonként £15.00 (kb. 7.000.-)

Az árak angol fontban vannak megszabva és a napi árfolyam alapján némileg módosulhatnak!

JELENTKEZÉS ÉS FIZETÉS

Alkalmilag, vagy évszakonként

Ti mondtátok:

Réka igazán szakszerűen, szeretetteljesen bánik a nőkkel. Igazi, mély változásokat indítanak el az emberben a foglalkozásai. Testi, lelki és spirituális szinten is igazán hiteles tudással rendelkezik. Amit tőle tanultam, azt mai napig hatékonyan tudom alkalmazni a mindennapjaiban is. Ma sajnos sok a lilaködös, szép szavakba csomagolt női foglakozás, de a mindennapi életben igazán működő, valóban áttranszformáló technikák sajnos a legtöbb esetben hiányoznak. Nem elég ezekről csak beszélni és sejtelmes szertartásokat tartani, ténylegesen tenni is kell magunkért, életmódot váltani az életünk minden területén. Hiába a magasztos spirituális elképzelés, ha az anyagban nem igazán mozdulunk. Réka ebben igazán jó, az anyagi, testi szintű változások beindítását nagy szeretettel segíti, amit természetesen kitartó munkával a lelki és spirituális is követni fog, amiben szintén ott áll melletted és szeretettel támogat.
Minden foglalkozásra, amit vele töltöttem, szeretettel gondolok. Igazi bölcs nő.

B. Anita

Ti kérdeztétek:
“Hol és kitől tanultad a módszert?”

Jóga nidrát életemben először 1986-ban végeztem, röpke 35 évvel ezelőtt. Akkor annó Szvámi Maheshwarananda (Jóga a Mindennapi Életben) módszerének keretein belül, heti rendszerességgel gyakoroltam pár éven át. Ez egy nagyon alapos nidra volt, kezdők számára is végezhető, most is csak ajánlani tudom.

Később Yogi Bhajan Kundalini Jóga rendszerében is nidráztunk, de ott keveset. Ez egy tantrikus jóga irányzat. Nem a nidra volt a fókuszban.

A legtudományosabban a Satyananda módszer közelít a nidra értéséhez és tanításához. Ő végezte a legelmélyültebb jógikus kutatásokat a témában. A modern nyugati relaxációs módszerek, melyek a nidrát programjuk részének (néha alapjának) tekintik (lásd pl. Integrative Restoration, vagyis iRest) általában az ő munkájára hivatkoznak. Én is nagyban hagyatkozom rá, mind az elmém, mind a testem vonzónak találja Satyananda megközelítését. Az ő módszerét főleg a híres könyvéből (Yoga Nidra) tanultam én is, de nem csak.

2003-ban tanárom volt még Szvámi Satyananda utódjának, Niranjanananda szváminak az unokamenye, Uma Dinsmore-Tuli, aki önmagában is nagyon elismert női tanító, több könyv, köztük a vaskos és lenyűgöző Yoni Shakti c. opusz írónője, akitől egyébként nidra mellett női és kismamajógát is tanultam. Nagy szeretettel gondolok rá, a mai napig inspirál a munkája. Ő egyébként a Yoga Nidra Network vezető tanára is (klinikai hipnoterapeuta és festő férjével együtt). A képen épp ő adja a nidrát egy kliensének.

Nagyon hasznosnak tartom még Yogi Amrit Desai és leánya, Kamini Desai Yoga Nidrával kapcsolatos tanításait és könyveit, nagyon alapos, és modern, nyugati szemmel is tudományos megközelítést is adnak a Nidra keleti megközelítéséhez.

Én magam majd 20 éve vezetek heti rendszerességgel nidrákat nőknek, kismamáknak. A Női Nidra programomban kifejezetten a modern nők igényeire szabva igyekeztem az otthoni nidra gyakorlásokat, ill. az azokat kiegészítő teendőket feléledésünk és (meg)ébredésünk reményében “megálmodni”.


Ha más irányú tanulmányaim, végzettségeim érdekelnének, bővebben itt: https://gaborjanireka.wordpress.com/gaborjani-reka/

Ha bármi kérdés lenne, keress meg nyugodtan a reka@gaborjanireka.com címen.

Szeretettel várlak,

Réka

Create a website or blog at WordPress.com