EGY ASSZONY ÉVE PROGRAM

egy_Asszony_eve2017-től e program helyett NÉGY ÉVSZAK Ajurvéda Nőknek kurzust tartok! Kérlek a vastag betűre kattintva ott olvasd el a részleteket, mert ez a program egyelőre nem indul! Köszönöm!


Ősi, asszonyi, jógikus, ajurvédikus és néha törzsi tanításokat, rituálékat ötvözök modern testi és lelki gyakorlatokkal, és saját élet-, és tanítási tapasztalataimmal. A módszerem nagyon egyszerű, sallangmentes, és olyan, mely egyéni módon, különféle elmélyültségi szinteken beiktatható egy átlagos, modern életet nő számára is, hiszen tapasztalatból tudom, hogy már egy kis változtatás is nagy változást eredményezhet. Eddig már 4 éven át, 6 különböző csoporttal vittem végig a programot, és élhettük meg a tematikus női körök támogató erejét. 2017-ben 2 év pihenő után indul ismét majd az Egy Asszony Éve Program.

Első körben megtanuljuk, milyen kozmikus ciklusok befolyásolják életünket. Áttekintjük a Nap-i bioritmusunkat, az ajurvédikus 3 dósa, személyiség-, és testtípusunk alapján. Ismerkedünk a havi, Holdhoz kötődő (menstruációs) ciklusunkkal. Áttekintjük az Anyaföld ciklusát: év szakaszait, az ajurvédikus 6 évszak alapján. Beszélünk, a nõi élet “évszakairól”: az asszonysors 6 szakaszáról.

Összesen 11-szer (10 esti találkozó havonta, + 1 nyári “tábornap”) találkozunk, egy éven át, minden ajurvédikus évszakban kétszer, és minden találkozónál a holdciklusnak megfelelő módon az áradó vagy a fogyatkozó energiákhoz kapcsolódó tanításokat és önreflekciós gyakorlatokat, jóga krijákat, vagy akupresszurás hatású ászanákat tanulunk és gyakorlunk. Lesznek böjtök, melyeket otthon, mégis közösen végzünk. Lelki gyakorlatok, házi feladatok, és persze sok női, közösségi megosztás. Ezeket az ismereteket pedig minden résztvevő a saját képességeihez, lehetőségeihez mérten otthon a saját egyéni ciklusához igazítva beiktathatja a hétköznapjaiba. A csoport zárt.

Legközelebb: egyelőre nem indul! 10 találkozó havonta, hétköznap, esti időpontban, plusz egy nyári “tábornap” várható. Csak akkor jelentkezzetek, ha teljes évre tudtok csatlakozni, ki-, beugrás ebben a formátumban nem lehetséges. A teljes év egyben fizetett ára 75.000.- Részletfizetés csak igazán komoly, indokolt esetben lehetséges, erről kérlek privátban érdeklődjetek.

Jelentkezés az IDŐPONTOK oldalon.

G O N D O L A T O K :

Az asszonyi lét lényege a szüntelen változás, a végtelenből eredő ár és apály. Ezt megtagadni testi, lelki és szellemi egyensúlyvesztéshez, sőt idővel megbetegedéshez vezet. Ha a világharmóniával disszonánsan élünk, eredendő életenergiánk, belső női erőnk, jógikusan szólva a Shakti-nk megfogyatkozik, mert az a legfinomabban, és mégis legmélyebben meghatározó kozmikus erő, mely az életünk hullámait, mint hold a tengert, húzza-vonja így már nem képes támogatni minket. Olyan ez, mintha hullámok nélkül szörföznénk, vagy lejtő nélkül síelnénk. Az a modern életmód, amiben a legtöbb általam megismert nő él olyan számukra, mintha egy rózsabokrot folyamatos metszegetésekkel tulipánfává akarnának nevelni: … egy ideig megy – egy idő után, nem.

A világ körülöttünk sem családi, sem társadalmi szinten nem támogatja a Nő ciklikus lényegét. Ez van, ezt kell szeretni – mondhatnánk, hiszen a külső világot megváltoztatni nem a könnyebbik út (még ha valami miatt a legtöbbször ezt is hisszük). Saját magunkon azonban igenis lehet változtatni, és női körben újratanulni, visszahangolódni ezekre a kozmikus frekvenciákra, kicsit mint amikor a rádió recsegés helyett ismét befogja a megfelelő csatornát. Ekkor megszólalhat ismét bennünk az a szakrális dallam, ami nem más, mint mi Magunk.

Egy Nő a szellemiséget (spirit) az anyagi világban (mater) éli meg. Ez a dolga: testében élni és az Életet a testén által átszűrni, átlényegíteni, materializálni, tovább adni. Egy nőnek nincs szüksége spirituális mesterekre (őket is asszony szülte), de igényli annak ismeretét, hogy mikrokozmikus testében a világ makrokozmoszát megélni hogyan tudja: nap mint nap.

Testünk és lelkünk valójában isteni hangszer, az a nem fizikai lényegű fuvola, melyen a Teremtő, az Egyetemes tudat, vagy egyszerűen a Jóisten saját maga szórakoztatására játszik. Nincs sok dolgunk emberként és nőként, mint behangolni magunkat, és egyszerűen engedni, hogy életünk dallama megszólalhasson rajtunk keresztül.

K O Z M I K U S C I K L U S A I N K :

A NAP
Energetikailag még a Nappal vagyunk a leginkább élő kapcsolatban, napi bioritmusunk látszólag egyértelmű: éjjel alszunk, reggel kelünk. De vajon mennyire vagyunk harmóniában az egész nap különféle hullámzásaival, yin és yang szakaival? Ismerjük-e ajurvédikus alaptípusunkat, hogy kialakíthassuk a számunkra legideálisabb napi ritmust?

A HOLD
Talán a legelfeledettebb ritmus a nők testi és lelki egészsége számára legfontosabb holdciklus. A legnőiesebb körforgásunk szakaszait ismered-e, harmóniában élsz-e ezekkel a hétköznapjaidban? Mikor holdfürdőztél utoljára? Tudod-e egyáltalán mikor van Újhold és Telihold, vajon tudod-e a Hold melyik szakában a legjobb a havi vérzést megélni? Mi történik, amikor egy nő teste kiesik a Hold ritmusából? Holdböjtök – holdbőségek, holdrituálék gyakorlása által finom módszerekkel újrataníthatjuk testünknek azt, amit régen tudott…

A FÖLD
Egy év hosszú idő: mégis az év hangulatilag, időjárásilag egyértelmű évszakokra oszlik. Az Ajurvéda szerint 6 fő energetikai periódusra. Ezek sejtszintű megtapasztalása, életvezetési, étkezésbeli szokásaink évszakokhoz való igazítása, ünnepeink mélyebb, archetípusos üzenetének megértése, és ezek tisztelete belső harmóniához vezet.

ÉLETÜNK – A VILÁG
Egy nő élete több szakból áll, mint férfitársáé. Állandó változásban van és élete, mint tükör, más és más arcot mutat a számára. Ismerkedni ezekkel az arcokkal segít a folyamatos elengedés gyakorlásában, mert a nő az, aki direkt kapcsolatban van mind a születéssel, mind a halállal.

J E L E N T K E Z É S :

A HELYSZÍN, ÁRAK, JELENTKEZÉS oldalon.