Gáborjáni Réka – Bemutatkozom

zuki_rekaTöbb, mint huszonöt éve jógázom, több, mint húsz éve tanítok és több, mint egy évtizede foglalkozom nőkkel – és még régebb óta magammal. Életemben hullámszerűen váltakoztak férfiasabb és nőiesebb periódusok, mindez saját természetem megismerésének irányába vezetett. Most is egy bizonyos ponton állok abban az áramban, amit Életnek is hívunk, és egyre jobban tudom élvezni azt, hogy – jó pillanataimban – az árammal eggyé válva nem akarok akarni. A nevünk “hívás”, engem Rékaként név folyónak – áramlatnak hívnak, Aradhana, a spirituális nevem pedig arra emlékeztet, hogy minden pillanatban azt éljem meg, ami akkor és ott valójában VAN.

Női jóga oktató is vagyok,  vagyis a kifejezetten a női testre szabott, testtudatos és finom testérzékelésekre fókuszált mozgásóra (jóga) lelkesít! Pillanatnyilag havonta tartok Havi Női Jóga alkalmakat, melyek egy átlagos jógaóránál hosszabbak, és kicsit mindig beszélgetünk is.

Hosszú évek óta kutatom, mind magamban, mind külső forrásokban azokat az elfeledett női tanításokat, praktikákat, amikkel a nők évezredek óta erőben és egészségben tartották magukat. Ebben a témában előadásokat tartok (Méh Mágiája), illetve a “méh munkás” gyakorlati műhelyek alkalmával is találkozhatunk, ahol az elmélet praktikus alkalmazásával foglalkozunk. Ezek az ú.n. Hold Hétvégék, melyek során egyéni, ránk jellemző női egészségünk elmélyültebb értésére törekszünk, mert önmagunk értéséből és elfogadásából hosszútávú életmódbeli változtatások következnek (és nem pusztán szezonális lelkesültségből származó, illékony diéta vagy fitnesz időszakok).  Ezek főleg preventív, betegség megelőző, de gyakran gyógyító, egyensúlyba visszaállító hatású praktikák.

Néha elfog az írhatnék is: a nőiséggel kapcsolatos írásaimat itt olvashatod: www.obolkut.com

2014_01_21_08_58_53_219_Retro_lightEmellett az egyik legtapasztaltabb, szenior Kismamajóga oktatóként több oktatóképzés résztvevője is vagyok. Dúláskodtam évekig, és folyamatosan tartok szülésre felkészítő tanfolyamokat, illetve kismamajóga órákat. A mai napig a kismamáktól tanulom a legnagyobb alázatot a női lét szakralitásával és a szellemi minőség hétköznapi, testben való megtapasztalásával kapcsolatosan: nagyon sokat kapok tőlük. Erről bővebben itt: www.jogaszules.com

Három gyönyörű gyerekem van és zeneszerző – jógaoktató férjemmel együtt élünk és tanítunk. Az ő férfias támogatása nélkül nőiségemet sem élhetném úgy meg, ahogy azt most tehetem. Férjem Shivantar – Tallis honlapja és az Integrált Kundalini Jóga órák részletei itt: www.shivantarjoga.com

 Szakirányú tanulmányaim, tanáraim:

Nem szakirányú képzéseim,  végzettségem:

  • 1989-92. Francia Nyelv-, és irodalom, Filozófia, Esztétika (ELTE/BTK)
  • 1989-1994. Angol Nyelv-, és Irodalom MA (ELTE/BTK)
  • 1995-96. 20. sz-i modern angol irodalom doktori képzés (PhD, Dphil) – Brasenose College, Oxford
  • 1996-2000. Miskolci Egyetem BTK Angol Tsz. angol irodalom – adjunktus
  • 1997. James Joyce Archives, Zürich, Svájc